Programes Europeus

PROGRAMES EUROPEUS

La nostra entitat fa més de 20 anys que pertany a la Xarxa europea REIN (Réseau Européenne pour l’Insertion des personnes défavorisées)  i tenim una àmplia experiència en el desenvolupament de projectes d’àmbit europeu, generalment adreçats a reforçar els nostres diferents serveis amb l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques, per tal de transferir la nostra experiència i aprendre també de les metodologies i maneres de fer dels nostres socis internacionals.

En aquests projectes europeus hi participen prioritàriament els nostres tècnics i professionals, tot i que també hi ha la possibilitat de que voluntaris o usuaris hi puguin prendre part directament. Tot l’aprenentatge que realitzem té una repercussió directa en la qualitat i eficàcia dels nostres serveis.

Durant el 2017, hem estat involucrats en els següents projectes i experiències internacionals:

  • Projecte Aladdin (and the intergenerational lamp): Projecte desenvolupat per l’organització DEMÀ, consistent en una sèrie de tallers adreçats a millorar les competències comunicatives dels joves immigrants, a partir de tècniques de conta-contes, que imparteixen persones adultes-grans (majors de 50 anys) després d’haver fet un aprenentatge previ. Alguns dels joves dels nostres projectes de mobilitat i del servei de pisos d’autonomia van participar en els tallers. (link a les fotos i els vídeos, pàgina web de DEMÀ). Probens va ser convidada a la reunió final del projecte al mes de juny a Amsterdam.
  • Projecte ABEONA: Projecte desenvolupat per FEPA, consistent en intercanviar i adaptar eines metodològiques per a treballar la inserció laboral amb joves ex-tutelats de diferents països. Probens, com a sòcia de FEPA, que a més està vinculada als projectes europeus, va participar en les jornades de presentació del projecte aquí a Barcelona i a la reunió i jornada de difusió final a Paris, al mes de setembre
  • Projecte MM50+: Probens és sòcia d’aquest petit projecte dins de la iniciativa ERASMUS+. Els coordinadors del projecte són la gent de BOIE (Polònia) i juntament amb els socis PID d’Holanda, elaborarem una sèrie de material audiovisual sobre les metodologies de motivació cap a la formació i la inserció social i laboral que els professionals fan servir per a treballar amb usuaris majors de 50 anys, que han de retornar al mercat laboral després de temps sense estar actius. El projecte ha començat al octubre d’aquest any i finalitzarà al gener de 2019. La propera reunió transnacional serà aquí a Barcelona del 24 al 27 de gener de 2018.
  • Projecte ORAPLHA: Probens és l’entitat coordinadora d’aquest projecte europeu, que s’emmarca en la iniciativa ERASMUS+, a partir d’una idea que va sorgir de la Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua de Barcelona (ara ACOF). L’associació d’aprenentatge està formada per cinc socis més: ACEFIR de Girona, la UAB, BOIE de Polònia, Tempo Libero d’Itàlia i UNNA Kolleg d’Alemanya. El projecte consistirà en intercanviar informació sobre les metodologies d’aprenentatge de segones llengües per a persones analfabetes, incidint en aquelles que pugui alfabetitzar i ensenyar la llengua oral al mateix temps. Ens consta que hi ha molt poques experiències en aquest sentit, i això és un dels ingredients que fan d’aquest projecte una proposta molt atractiva per la UE. El projecte ha començat aquest novembre i s’allargarà fins l’agost de 2020. Els productes intel·lectuals que es preveu obtenir són una guia didàctica per a treballar aquestes metodologies i un curs online de formació de formadors, també en aquest àmbit. A més a més, al 2018 i 2019 se celebraran dos workshops internacionals a Itàlia i Polònia respectivament, on professionals i voluntaris d’entitats de Barcelona podran participar i aportar la seva experiència.

Logo-ABEONA-CAT

Oralpha_LOGO

aladdinlogo