Servei Projectes Europeus

Dirigit a

Participants dels programes europeus seleccionats prèviament segons les convocatòries europees aprovades, en coordinació amb les entitats europees sòcies.

Objectiu

Acollir i orientar als participants dels programes d’intercanvi europeu en situació de desocupació, per millorar les seves competències per a la seva inserció laboral. Realitzen una estada d’entre dos i tres mesos al nostre país, o un altre de la Comunitat Europea, per desenvolupar les competències necessàries que els permetin ser més flexibles i adaptables, de tal manera que després els ajudi a trobar un treball quan tornin al seu país d’origen.

Durant aquests dos mesos aprenen l’idioma del país d’acolliment i fan pràctiques en diferents empreses, a més de conèixer el nou entorn.

Què fem

Probens s’encarrega de tota la gestió del programa i coordina amb les organitzacions de cada país, les accions i activitats per als participants. A més, es detecten les seves necessitats i demandes, a partir de les quals es pot orientar, guiar, i supervisar els resultats de les seves accions. Aquesta forma part de la labor d’acompanyament que és un element essencial en cada participant.


Probens s’ha presentat en 2016 com a soci col·laborador en els següents projectes:

1. Programa AMIF

Estudi comparat per a formadores i treballadors sobre refugiats i dones migrants: L’aprenentatge de l’idioma i alfabetització per a la inclusió i integració.

L’objectiu és intercanvi d’experiències, base per a projectes més grans. Desenvolupament d’accions incorporant noves metodologies

Participen: Alemanya-Eslovènia-Suècia- França-Polònia-Bèlgica-Turquia-Catalunya.

2. Programa Erasmus + JobsMapp

Habilitats de treball no detectades per a la Plataforma de Promoció Avançada de Mòbil.

L’objectiu és l’intercanvi d’experiències, base per a altres projectes.

Participen: Alemanya-Suècia-UK-Eslovènia-Rep. Txeca-Turquia-Polònia-Catalunya.

3. Programa Erasmus + Eyra

La joventut europea a les zones rurals.

L’objectiu és l’intercanvi d’experiències, base per a altres projectes.

Participen: Alemanya-UK-Itàlia-Bèlgica-Turquia-Polònia-França-Catalunya.

Estem a l’espera de les corresponents resolucions.