Quan et trobes per primer cop amb Mohamed, veus a un jove de mirada tendra i somriure tímid. El seu interior és un món ple de sensibilitat , al qual pots accedir des de la confiança i el respecte.

És submergint-se en aquest món, on comprens que gran part de la seva essència,  està configurada per experiències plenes de reptes que ha anat afrontant amb coratge i amor. Sap quin és el seu objectiu personal i professional i avança amb cautela i decisió per aconseguir-ho.

És un jove amb inquietuds i molt curiós, que no titubeja en preguntar quan té dubtes, per seguir aprenent i deixar-se aconsellar des del respecte mutu.

Porta temps formant-se en l’àmbit de l’hostaleria i és per això i per la seva motivació, que se li va oferir la possibilitat de fer unes pràctiques com a ajudant de cuina a l’EBM Aurora (Escola Bressol Municipal Aurora) del Raval.

A través de la Xarxa Tot Raval i concretament des de la taula de treball comunitari al voltant del jovent no acompanyat (a la que pertanyem), vam tenir l’oportunitat de conèixer l’Elisa (la emprenedora i càlida directora  de l’espai Aurora). Qui va creure des del principi, en la possibilitat d’acompanyar a joves extutelats en el seu procés formatiu i laboral, a través de pràctiques formatives a la seva escola, conjuntament amb el seu equip de treball, des d’una mirada transparent i amb els braços oberts, li van obrir les portes del seu espai, disposades a empoderar-lo i ajudar-lo a millorar la seva habilitat i destresa a la cuina.

Moha ha sapigut tornar el que ha rebut, i és per això que està donant el millor d’ell mateix en aquestes pràctiques que l’encaminen a obtenir una oferta laboral. Desitgem que això li permeti estabilitzar-se i donar sentit al seu procés migratori.

Oportunitats com la que ens ha brindat l’Espai Aurora, demostren que amb una mica de voluntat i el treball en equip, és possible i té sentit el treball educatiu que desenvolupem amb els joves.