El dimecres 2 de desembre va tenir lloc a l’Auditori el concert “Et toca a tu”, en el que van intervenir diferents grups de persones vinculades a projectes i entitats socials d’arreu de Catalunya, ja fossin usuaris, professionals o voluntaris.

Probens va estar representada per la Montse Ros, membre de la Coral Apropa, formada per professionals i voluntaris de les entitats socials vinculades al projecte Apropa Cultura. Aquesta coral es va iniciar al setembre del 2014 per a viure una experiència musical que després poguéssim traspassar també a les persones que atenem.

La dita diu que “qui canta els seus mals espanta”. I en aquest cas és del tot cert, per a tots els que varen participat de l’experiència. Cantar és una teràpia increïble, i més quan no és necessari tenir coneixements previs de música, quan l’ambient d’assajos i la relació entre companys i director és molt agradable, quan s’entra a la sala amb el cap ple encara dels problemes de la setmana, i se’n surt, al cap d’una hora i mitja, amb aquella mitja rialla dibuixada a la boca i cantant boca closa la melodia de l’última cançó assajada. És genial el canvi que s’experimenta, pel que es recomanable a tothom!

El concert del dia 2 va ser una altra gran experiència. Cantar a l’Auditori! La sala ja feia respecte tota buida durant l’assaig general, els músics de l’OBC Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, també, amb la seva professionalitat i experiència. El director, amb tot el protocol d’un assaig general, els focus, la sonoritat… Però quan varen sortir “en serio”, quan ja començava, aquell silenci just abans que el director fes el primer gest i sonés la primera nota, no es pot explicar, s’ha de viure!

La Coral Apropa segueix assajant, preparem un nou concert per al mes de juny, val la pena que seguiu el tema, tant si us animeu a cantar com si voleu venir a sentir-los. No estaran a l’Oh Happy Day ni guanyaran cap premi Grammy, però no els fa falta.

Tenen aquestes estones que comparteixen un divendres al mes i aquestes tímides però entranyables compareixences a la Sala Gran de l’Auditori i a més, segueixen treballant en aquesta feina de l’acció social que tan els agrada, ara a més, amb un repertori de cançons genials, que podem fer servir per distensionar una dura reunió d’equip o per a relaxar a un grup d’adolescents en una tarda plujosa de tardor.