Els dies 12, 13, 19 i 20 de febrer es va fer a Inca (Mallorca) el curs de formació per als formadors que portaran a terme l’aplicació del Programa de Competència Familiar. Aquest programa, realitzat pel Grup d’Ivestigació i Formació Educativa i Social (GIFES) amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, l’Obra Social ‘la Caixa’ i el Ministeri d’Economia i Competitivitat, és l’adaptació espanyola del Strengthening Families Program de Karol L. Kumpfer.

L’objectiu d’aquest programa és contribuir al benestar de les famílies participants i millorar la seva qualitat de vida mitjançant l’adquisició d’eines per a la millora de les relacions familiars, l’augment de les habilitats i competències parentals, així com l’augment de les habilitats socials dels fills. També es pretén millorar la comunicació entre pares/mares i fills/filles sobre temes com la sexualitat i el consum d’alcohol i drogues.

Probens Balears portarà a terme aquest programa a partir del mes de març fins el mes de juny amb, aproximadament 10 famílies d’Inca (Mallorca).