Aquesta setmana hem assistit a la presentació del llibre Marca eres tú de Eva Collado Durán (@evacolladoduran ) a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, un llibre en el que, tal com diu Francisco Alcaide (@falcaide) al pròleg, no hi trobarem  teories, doctrines, ni filosofies.

Eva Collado ens explica des de la seva experiència el que li ha funcionat i el que no en la construcció de la seva Marca Personal Professional per tal de que puguem treure el màxim de benefici a l’hora de construir la nostra. Tot i que no hi ha dues persones iguals hi ha principis que es repeteixen de manera sistemàtica al llarg del temps. Tal com la mateixa autora diu “crear una marca personal professional no és per cercar feina o vendre els nostres serveis, és per a què ens trobin”.

Al final del llibre hi ha un recull de definicions del que és la Marca Personal per a diferents professionals referents sobre aquest tema. Nosaltres, sense desmerèixer la resta de definicions,  ens quedem amb la de Cèlia Hil (@CeliaHil) que creiem que l’enfoca més des de la vessant de l’àmbit laboral. Per Cèlia Hil, la Marca Personal és “l’art de gestionar el teu JO.SL.” i afegeix que “en el paradigma laboral tan canviant en el que estem i amb les carreres líquides a les que ens hem d’acostumar, és molt recomanable treballar la nostra marca tant a nivell online com offline perquè és generadora d’oportunitats de treball, de sinergies en projectes empresarials, de possibilitar-nos una comunitat de la que aprendre i a la que aportar, i amb la que compartir tant els nostres assoliments com els nostres moments més vulnerables”.

Des de Probens creiem que si estàs en procés de recerca de feina, creant o desenvolupant un projecte emprenedor treballar la teva Marca Personal Professional és un aspecte clau.

I tu, què en penses?

Escrit per Yolanda Rey