Des del 2016 comptem amb la participació al programa de mobilitat per a joves emprenedors Erasmus for Young Entrepreneurs. 

Es tracta d’un programa d’intercanvis transnacionals que ofereix a joves emprenedors que volen crear la seva empresa la oportunitat d’adquirir coneixements a través d’estades en empreses/entitats consolidades del seu sector d’interès. D’aquesta manera, les entitas anfitriones poden beneficiar-se també de nous punts de vista i adquirir la oportunitat de cooperar amb nous socis estrangers.

En edicions anteriors hem realitzat intercanvis amb UK i Rumania i enguany ho fem amb Itàlia. Durant el 2018 comptem amb la participació del jove emprenedor Alberto Rubattu, de 33 anys i provinent de Sardenya (Itàlia).

L’Alberto va estudiar Dret a la Universitat de Sassari (Sardenya) i de seguida va començar la seva experiència en mobilitat internacional. El seu primer Erasmus va ser a la Facultat de Dret de Granada i uns anys després marxaria a Brusel·les amb el programa Leonardo per fer unes pràctiques a l’Oficina de Projectes Europeus. Després d’això, va estar estudiant anglès a Londres i més tard va treballar a Eslovàquia durant tres anys i mig. Al gener de 2018 va arribar a Barcelona amb la voluntat de participar en el programa Erasmus for Young Entrepreneurs a la nostra entitat. El seu objectiu a mig-llarg termini és crear la seva pròpia empresa de serveis d’acollida per a menors al seu país. El seu projecte contempla la creació d’un centre obert o d’acollida per a menors a Sassari (Sardenya) on vol oferir suport a tota la comunitat educativa, oferint experiències alternatives de creixement personal, així com activitats lúdiques i de suport a families. Durant aquest temps treballarà en la seva idea de projecte participant en diverses tasques i col·laborant en diverses reunions de treball en xarxa per conèixer el sector de l’educació social a Barcelona. També participa en l’acompanyament a menors amb la Fundació Germina a Santa Coloma de Gramenet i la seva idea a curt termini és aprofitar aquests mesos d’estada per reciclar-se i formar-se en el sector de l’educació social i l’empresa social.

Al 2019, si tot va bé, podrà tornar a Sardenya amb el projecte finalitzat per començar una nova etapa professional i personal.