QUE FEM? >
L’orientació per a l’ocupació esdevé un element central de les polítiques d’ocupació en un mercat de treball i context socioeconòmic en constant transformació i incertesa; es considera que l’orientació és un procés que ha de ser constant al llarg de la vida perquè permet a les persones desenvolupar-se com a individus i ciutadans en totes les seves dimensions i fomenta la seva inclusió i l’equitat social.
– Per a què?
Per acompanyar, millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció de les persones demandants d’ocupació mitjançant accions d’orientació per a l’ocupació, coneixement de l’entorn productiu i prospecció del mercat de treball.
– A qui s‘atén el programa?
A qualsevol persona que estigui a l’atur o estigui treballant però vulgui estar en recerca de feina per millorar la seva situació. Els requisits per accedir son els següents:
· Ser major de 16 anys
· Tenir actualitzada la demanda d’atur amb el SOC
· Tenir NIE
– Com s’als participants del programa?
Es realitza un diagnòstic inicial amb la persona que es dirigeix al servei. Es decideixen els passos a donar per a què la persona millori la seva ocupabilitat. Es poden realitzar tutories individuals però també accions grupals per preparar tot allò que la persona necessiti millorar de cara a realitzar una recerca de feina més acurada.
– Quant dura aquest acompanyament?
El procés no té una temporalització fixada. Depèn de cada cas i del que s’estableix a la primera tutoria de diagnòstic.
– En quin model teòric es basa aquesta figura?
El model d’intervenció està basat en el model de treball per competències. Aquest model pretén evaluar i dientificar aquelles competències professionals i transversals que la persona poseeix per tal de potenciar el seu perfil, però també millorar aquelles competències que la persona necesita per facilitar la seva entrada al mercat laboral.