El passat 10 de juny, Probens, juntament amb dues entitats catalanes més, va participar al Seminari sobre Mobilitat que es va organitzar a Varsòvia, per a poder trobar socis per a preparar programes d’aprenentatge i experiència formativa-laboral arreu d’Europa. També hi era present la responsable dels projectes de mobilitat del SOC, l’Esther Estany.

La TLN Mobil¡ty, xarxa que engloba tots els països i regions que aposten per la mobilitat a Europa, va ser l’encarregada de l’organització.

Les oportunitats de mobilitat per a joves no universitaris i altres col·lectius, han estat poques fins ara. L’any 2010 el govern alemany va posar en marxa el projecte IDA per a les persones alemanyes a l’atur, amb ganes de fer una experiència fora del seu país per desenvolupar competències que després els fossin útils per a millorar la seva inserció laboral.

Els projectes de mobilitat que ara comencen a convocar-se en diferents països estan basats en aquesta experiència prèvia. Probens participa des del 2010 en aquests projectes IDA, però només hem rebut gent. Ara voldríem oferir aquesta oportunitat als joves entre 18-24 anys que son usuaris nostres i que potser també necessiten viure questa experiència fora de casa seva, per a millorar la seva ocupabilitat.

Aquí a Catalunya encara no han sortit les convocatòries, que s’emmarcaran dins del programa de Garantia Juvenil, i que pensem podran sortir abans que acabi l’any.