QUÈ FEM? >

Oralpha
ORALPHA EUROPEAN PROJECT L2 LITERACY

PROBENS és l’entitat coordinadora d’aquest projecte europeu, que s’emmarca en la iniciativa ERASMUS+ KA2, a partir d’una idea que va sorgir de la Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua de Barcelona (ara ACOF).

L’associació d’aprenentatge està formada per cinc socis més: ACEFIR de Girona, la UAB, BOIE de Polònia, Tempo Libero d’Itàlia i Werkstatt Berufskolleg Unna d’Alemanya.

El projecte consisteix en intercanviar informació sobre les metodologies d’aprenentatge de segones llengües per a persones analfabetes, incidint en aquelles que puguin alfabetitzar i ensenyar la llengua oral al mateix temps.

Ens consta que hi ha molt poques experiències en aquest sentit, i això és un dels ingredients que fan d’aquest projecte una proposta molt atractiva per la UE. El projecte va començar al novembre del 2017 i s’acaba al desembre 2020.

Els productes intel·lectuals que es preveu obtenir són una guia didàctica per a treballar aquestes metodologies i un curs online de formació de formadors, també en aquest àmbit. A més a més, al 2018 i 2019 s’han dut a terme dos workshops internacionals a Itàlia i Polònia respectivament, on professionals i voluntaris d’entitats de Barcelona han pogut participar i aportar la seva experiència.

La conferència final del projecte s’ha celebrat en linea al Novembre 2020, per a presentar els resultats del projecte. Estan disponibles en la pàgina web del projecte: www.probens.org/oralpha/products.html

Amb el suport i la col·laboració de:

Coneix els projectes
Descobreix quins projectes estem duent a terme actualment

Ves-hi